ВАКС відправив під варту ексзаступника міністра енергетики Олександра Хейла, затриманого на хабарі у пів мільйона доларів

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) 12 серпня відправив під варту колишнього заступника міністра енергетики Олександра Хейла, якого затримали на хабарі у пів мільйона доларів. Про це повідомляє hromadske.

Колишній заступник міністра енергетики Олександро Хейло (за столом ліворуч)

Як повідомляється, прокурори клопотали про запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення 30 млн гривень застави.

Натомість адвокати наполягали на більш мʼякому запобіжному заході й заявляли, розмір застави, про який просило обвинувачення, є необґрунтованим. 

Також сторона захисту зазначала, що Хейло має на утриманні 14-літню доньку, яка має інвалідність. Як стверджувалося, дитина потребує постійного догляду, і дружина самостійно, без допомоги чоловіка, не впорається.

Як повідомляється, Міненерго після повідомлення про викриття Хейла на хабарництві внесло подання до Кабміну про його звільнення Хейла, й уряд ще сьогодні, 12 серпня, задовольнив подання. 

Нагадаємо, замміністра енергетики України затримали на хабарі у півмільйона доларів. 

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті