СБУ оголосила в розшук ще трьох колаборантів з Луганської області

СБУ оголосила в розшук ще трьох колаборантів з Луганської області - ексочільника "УФСИН РФ по ЛНР", окупаційного "районного прокурора" й чиновницю окупаційної "міграційної служби". Про це повідомило 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях у м. Сіверськодонецьк facebook 10 жовтня.

"СБУ завершила досудове розслідування та оголосила у розшук ворожих поплічників, які керують структурними підрозділами незаконних "правоохоронних органів" на окупованій Луганщині. ...СБУ оголосила у розшук ексочільника "УФСИН РФ по ЛНР", окупаційного "районного прокурора" та "міграційницю" з Луганщини", - сказано в повідомленні. 

У числі обвинувачених у колабораціонізмі - колишній луганський правоохоронець, який у 2014 році зрадив присязі, воював проти України у складі проросійських терористичних угруповань, потім служив окупантам у лавах "МВД ЛНР". За це у листопаді 2022 року рашисти призначили його начальником так званого "управления федеральной службы исполнения наказаний россии по ЛНР". На цій посаді він працював до початку 2024 року. За цей час у катівнях "ЛНР" було незаконно ув’язнено, піддано тортурам та знущанням сотні репресованих рашистами українських громадян.

Також зібрано доказову базу щодо так званого "и. о. прокурора Попаснянского района ЛНР", призначеного в липні 2022 року. Раніше цей колаборант обіймав в угрупованні "ЛНР" посаду "зампрокурора Алчевска". 

Ще однією фігуранткою стала начальниця підрозділу з питань міграції незаконного "отдела МВД РФ Северодонецкий", яка відповідає за примусову видачу населенню російських паспортів. Раніше на аналогічній ділянці зрадниця трудилась у "поліції" окупованого Сокологірська (стара назва Первомайськ) на Луганщині. 

Зловмисники обвинувачуються за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність), санкція якої передбачає до 15 років позбавлення волі. Матеріали щодо них перебувають на розгляді в суді. 

Раніше повідомлялось, що СБУ розслідує діяльність очільника "козачого кадетського корпусу" в Старобільську, колаборанту повідомлено про підозру.

Статті

Світ
10.10.2024
16:00

“Путін буде робити ставку на те, що зможе нав’язати мир на своїх умовах”. Огляд західних медіа

"Російські війська здобували територію в серпні та вересні темпами, небаченими з 2022 року, заявив Пасі Паройнен, аналітик Black Bird Group..."
Донецьк
09.10.2024
21:00

Остання фортеця вуглепрому на Донеччині. Чому люди залишаються працювати попри небезпеку

Шахтоуправління «Покровське» – єдине вугільне підприємство, яке зараз працює у Донецькій області. До війни кількість працівників тут складала близько 10 000 людей, а видобуток вугілля на рік – до 8 мільйонів тон.
Світ
09.10.2024
11:20

«Росії заморожування конфлікту абсолютно не потрібне». Російські ЗМІ про Україну

"Для Росії заморожування конфлікту «тут і зараз», в умовах, коли шальки терезів дедалі виразніше схиляються на нашу користь, не лише абсолютно не потрібне, а й навіть було б згубним у стратегічному плані"
Всі статті