СБУ оголосила в розшук "парламентарів ЛНР" Леонова й Машкову

Оголошено в розшук ще двох колаборантів, які сприяють режиму путіна у незаконному "парламенті ЛНР". Про це повідомило 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях в м. Сєвєродонецьк у facebook 6 вересня. 

"СБУ завершила досудове розслідування та скерувала до суду обвинувальні матеріали стосовно ще двох топ-колаборантів, які через маріонеткові "вибори" на окупованій території Луганської області стали "депутатами" псевдопарламенту "ЛНР". Обидва правопорушники обвинувачуються за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України. Їх оголошено у розшук. Зловмисникам загрожує до 10 років ув’язнення з конфіскацією майна", - пише відомство.

Зазначається, що одним із колаборантів є луганський підприємець Василь Леонов, якого у серпні минулого року куратори внесли до списку "кандидатів у депутати" від пропутінської партії "Єдина росія". Наразі колаборант засідає у так званій "народній раді ЛНР" у якості "депутата" та голови одного з "комітетів". Крім того, він очолює так званий "Луганський республіканський гуманітарний центр "Єдиної росії". Через цю структуру партія путіна поширює свій вплив на захоплену територію України та зміцнює окупаційні органи влади.

Друга фігурантка, луганчанка Антоніна Машкова, також представляє "Єдину росію" в незаконній "народній раді" та обіймає в місцевій партійній ієрархії посаду "співголови" Луганського відділення путінської політсили. Крім прийняття юридично нікчемних "нормативних актів", правопорушники беруть участь у сюжетах російських пропагандистів та ведуть агітацію на користь агресора у "виборчих округах".

Раніше повідомлялось, що до 14 років в'язниці засуджено затриманого в Одесі ватажка терористів із НЗФ "Призрак", який у 2014 році захоплював міста Луганщини.

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті