СБУ і НАБУ викрили главу департаменту "Укренерго" на розкраданні бюджетних коштів

Служба безпеки України та Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) викрили на корупційних діях під час закупівлі бронежилетів високопосадовця НЕК "Укренерго". Про це повідомляє пресцентр СБУ. 

"Ідеться про керівника одного з департаментів держпідприємства, який навесні 2022 року організував закупівлю бронежилетів для співробітників енергокомпанії за штучно завищеною вартістю", - йдеться в повідомленні.

За інформацією української спецслужби, чиновник задіяв у незаконній оборудці афілійовану комерційну структуру, яка не має дозвільних документів і ліцензій на виробництво військової амуніції.

Крім цього, як уточнюють у СБУ, ця компанія ніколи не займалася виготовленням бронежилетів.

За даними слідства, в цієї фірми посадовець "Укренерго" закупив за державні кошти партію відповідного спорядження за вдвічі завищеною сумою.

"Це призвело до бюджетних збитків на понад 10 млн грн", - ідеться в повідомленні.

Фігуранту повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 364 КК (зловживання владою або службовим становищем, якщо воно спричинило тяжкі наслідки).

Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

У СБУ уточнюють, що наразі підозрюваний не працює на цій посаді в "Укренерго".

Нагадаємо, раніше СБУ ліквідувала мільйонну схему розкрадання бюджетних коштів для переселенців. 

Статті

Країна
29.06.2024
13:50

Воєнно-туристичний сезон у Криму: як попит обернувся на спад

"Їдуть, бо дешевше, ніж курорти Краснодарського краю. Їдуть, бо їх не чекають на європейських курортах. Та й Туреччина вже не по кишені, бо там оплата у доларах", – зазначив один із туроператорів.
Країна
28.06.2024
12:10

Україна ЄС: із чого почнемо?

За даними Держгеонадр, в Україні знаходиться близько 30% світових запасів руд, що містять титан. Це 40 доступних до розробки родовищ
Світ
27.06.2024
14:25

"Люди в Бєлгороді знають, що коли Росія бомбить Харків, вони також страждають". Огляд західних медіа

Втягнутість у війну об’єднала Бєлгород. Майже 70 відсотків його жителів займаються волонтерством: збирають гроші, приєднуються до територіальної оборони, укомплектовують лікарні...
Всі статті