Саміт НАТО не змінив позицію США щодо застосування американської зброї по військових об’єктах на території РФ - Пентагон

Політика США щодо можливостей застосування американської зброї по військових об’єктах на території РФ залишається незмінною після саміту НАТО у Вашингтоні - Україна не може бити ATACMS углиб росії. Це підтвердила заступниця речника міністерства оборони США Сабріна Сінгх на пресбрифінгу 12 липня, пише "Укрінформ".

"Наша політика залишається незмінною",- відповіла Сінгх на питання щодо позиції США в контексті аргументованих закликів Президента України скасувати обмеження на удари по території РФ.

Річниця нагадала, що Сполучені Штати дозволяють удари своєю зброєю за лінію кордону, коли росія атакує з іншого боку. Крім того, вона зазначила, що відповідно до ситуації на полі бою США змінюють свої підходи.

"Але зараз ми не дозволяємо застосування ATACMS для ударів углиб Росії", - сказала Сінгх.

Вона підкреслила, що ЗСУ мають інше далекобійне озброєння, яке надали не Сполучені Штати.

Правительство Великобритании не давало Украине разрешение на использование ракет Storm Shadow для нанесения ударов по территории России, пишет Telegraph со ссылкой на источник в Минобороны страны. Соответствующее заявление премьера Кира Стармера издание называет «неловким дипломатическим моментом».

Раніше повідомлялось, що Єрмак обговорив із послом США можливість ударів по військовим цілям у РФ.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті