Ризик тактичного ядерного удару РФ по Україні зберігається - голова Центру нерозповсюдження ядерної зброї

Керівник Центру нерозповсюдження ядерної зброї Поліна Синовець вважає, що росія в крайньому випадку може завдати Україні тактичного ядерного удару. Про це вона сказала в ефірі телемарафону, - повідомляє "Дом".

На її думку, щодо України зберігається ризик завдання удару тактичною ядерною зброєю, яка застосовується на ближні відстані.

"Якщо говорити про Україну, то це, скоріше, тактичний удар. І тут поки що висока ймовірність задіяння росією ядерної зброї. А стратегічні сили (на далекі відстані, — ред.) будуть задіяні у відносинах між росією та США. Але мені здається, що росія на це не піде, тому що при завданні удару по країні НАТО, тим більше США, основною жертвою конфлікту стане сама РФ", - вважає Синовець.

Вона додала, що "інстинкт самозбереження у президента путіна є абсолютно точно". Тому доводити взаємини РФ — США до рівня стратегічного ядерного протистояння насамперед не на користь росії.

Як повідомлялося, 8 серпня глава російської делегації Андрій Білоусов на оглядовій конференції Договору про нерозповсюдження ядерної зброї в Нью-Йорку заявив, що ядерні сили росії не приведені в режим підвищеної боєздатності для завдання удару по Україні.

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті