Румунське міноборони прореагувало на атаку російськими дронами в районі річкового кордону з Україною та заліт безпілотника у повітряний простір Румунії

Румунія піднімала в повітря винищувачі через атаку російськими дронами в районі річкового кордону з Україною та заліт безпілотника у повітряний простір Румунії в ніч на 27 вересня. Про це йдеться у пресрелізі міністерства національної оборони Румунії, опублікованому на сайті відомства 27 вересня.

"У п'ятницю, 27 вересня, російські війська здійснили нову серію ударів безпілотників по цивільних об'єктах і портовій інфраструктурі на Україні, в районі річкового кордону з Румунією, на Кілійському рукаві Дунаю. ...Для спостереження за ситуацією два літаки F-16 ВПС Румунії злетіли з 86-ї авіабази Борча починаючи з 1:52 ночі, а пізніше, починаючи з 3:22 ночі, ще два літаки F-18 ВПС Іспанії. Сили розширеної бойової служби Повітряної поліції з 57-ї авіабази Михайла Когелничану. Усі чотири винищувачі приземлилися на авіабазі близько 4 години ранку", - йдеться в документі.

Зазначається, що румунська радіолокаційна система спостереження "вказала на можливість того, що один із дронів, які брали участь в атаці на українські об'єкти, перетнув національний повітряний простір близько 3:00 ранку на дуже короткий період, що не тривав менше ніж три хвилини, у прикордонній зоні з Україною".

Румунське відомство зазнгачає, що, судячи з наявних даних, про існування зони впливу на території країни не повідомлялося. 

"Сили Міністерства національної оборони, починаючи з сьогоднішнього ранку, проводять у цьому районі пошуки за допомогою авіації та наземних груп", - йдеться також у повідормленні.

Раніше повідомлялось, що над Україною збито 24 БПЛА. Один російський безпілотник увійшов у повітряний простір Румунії.

Статті

Світ
26.09.2024
22:00

Російський метал у Європі: "історична помилка" Брюсселя

Європейський санкційний «паркан» щодо російської металопродукції виглядає як діряве решето. Цинізм у тому, що дірки у "паркані" передбачливо зробили самі єврочиновники.
Країна
25.09.2024
14:09

Квартирний бум проти переселенців. Їдеш від війни – залишай дітей, старих та тварин

Вимушені переселенці стають легкою здобиччю для недобросовісних власників. На жаль, навіть договір не завжди може захистити орендарів.
Донецьк
23.09.2024
12:17

Перейменування на Донеччині: як у 2024 році змінювали назви, пов'язані з РФ

Вже втретє за останні 10 років населенні пункти Донецької області стикаються із необхідністю масово змінювати назви об’єктів топоніміки на своїй території.
Всі статті