Розстріл цивільних у Селидовому: слідчі встановили причетні до злочину підрозділи російської армії

Слідчі встановили підрозділи російської армії, причетні до розстрілу двох цивільних жінок у Селидовому та обстрілу цивільного автомобіля. Про це заявила прес-секретар Донецької обласної прокуратури Анастасія Медведєва в ефірі «Супільного». 

«У нас уже є певна оперативна інформація про підрозділи збройних сил РФ, які беруть участь у боях у цьому населеному пункті. Тепер перед слідством стоїть завдання перевірити ці дані, встановити кількість загиблих і точну причину їхньої смерті, а також конкретних осіб - військовослужбовців РФ, які вчинили ці воєнні злочини», - скащала вона. 

Через активні бойові дії в місті та часткову окупацію Селидового, слідчі не можуть повноцінно дослідити місце злочину, щоб з'ясувати всі обставини та причетних до вбивства жінок.

«Ми не можемо оглянути місце події, зібрати уламки засобів ураження, а інколи - як у цьому випадку - ми не можемо туди дістатися, щоб евакуювати тіла загиблих і встановити причину смерті. Однак такі факти все одно фіксуються. Це і медіаресурси, дані військових, відео з дронів. Це фіксуємо, далі розслідуємо, уточнюємо дані осіб, які загинули чи постраждали. Надалі - збираємо ґрунтовну доказову базу», - розповіла Анастасія Медведєва. 

Убивство цивільних осіб, розстріли і страти українських полонених військовослужбовців класифікують за однією статтею Кримінального кодексу.

«І вбивства мирного населення, і розстріли, і страти військовополонених - усе це належить до категорії «воєнні злочини». Вони кваліфікуються за статтею 438 Кримінального кодексу України - порушення законів і звичаїв війни. Також розстріли є порушенням вимог міжнародного гуманітарного права», - пояснила Анастасія Медведєва.

Як повідомлялося, у Селидовому на Донеччині російські окупанти розстрілюють цивільне населення.

Статті

Донбас
27.10.2024
17:39

«На Запоріжжі бували випадки, що в одному селі води не попросиш у бабусі, а в іншому - дідусь наводить на нас артилерію». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня інформаційні канали окупованого Донбасу вдавали з себе дорослих журналістів і намагалися детально розповідати про саміт БРІКС у Казані та аналізувати його підсумки. Виходило не дуже, тому що, якраз, про підсумки навіть російські...
Країна
26.10.2024
09:00

Мобілізація: економічне бронювання чи нові посилення?

Ще на початку серпня народні депутати говорили, що темпи мобілізації задовольняють найвище військове керівництво України. Але за два місяці ситуація різко змінилася.
Країна
25.10.2024
10:49

Медреформа в дії. Досвід Запоріжжя

Величезна кількість лікарів, медичних співробітників виїхали з тимчасово окупованих територій і розселилися в Запоріжжі. Величезна користь діяльності релоковних медцентрів...
Всі статті