Розслідування щодо настоятеля Свято-Успенської Святогірської лаври УПЦ (МП) триває - СБУ

Розслідування у кримінальному провадженні щодо митрополита, настоятеля Свято-Успенської Святогірської лаври УПЦ (МП) Арсенія, який підозрюється у тому, що «здавав» окупантам позиції ЗСУ, триває. Призначаються додаткові експертизи. Про це на брифінгу сказала керівник пресслужби ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях Галина Прищепа, - повідомляє "Укрінформ".

«Розслідування в рамках кримінального провадження ще триває. Ви бачили, що суд не погодився відпустити митрополита під заставу і продовжив йому термін ув'язнення у ізоляторі тимчасового тримання, тому кримінальне провадження триває... Триває збір доказової бази, обов'язково призначаються ще додаткові певні експертизи», - сказала Прищепа.

Вона запевнила: щойно справа буде передана до суду, вона обов'язково повідомить журналістам. «І тим більше повідомлю, коли буде вже вирок», - зазначила представниця СБУ.

Як повідомлялося, Служба безпеки у квітні 2024 року задокументувала підривну діяльність з боку настоятеля Святогірської лаври УПЦ (МП) митрополита Арсенія.

Слідчі повідомили митрополиту про підозру за ч. 2 ст. 114-2 (поширення інформації про переміщення, рух або розташування ЗСУ, за можливості їх ідентифікації на місцевості) Кримінального кодексу України. Йому загрожує до 8 років позбавлення волі.

Як повідомлялося, правоохоронці не виключають, що настоятель Свято-Успенської Святогірської лаври УПЦ (МП) Арсеній, який підозрюється у тому, що «здавав» окупантам позиції ЗСУ, міг мати спільників.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті