Росію не обрали до виконавчої ради Організації із заборони хімічної зброї: Зеленський прокоментував

Росія не увійшла до виконавчого комітету Організації із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ). Про це ідеться в повідомленні ОЗХЗ, оприлюдненому за підсумками голосування на 28 Конференції країн організації 29 листопада, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Рішення ухвалено. 21 країну-члена ОЗХЗ обрано до виконавчої ради", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що серед членів ради з регіону Східної Європи не фігурує росія, як це було раніше. До цієї групи цього року обрали Україну, Польщу та Литву.

Уточнюється що 28 Конференція країн-учасниць ОЗХЗ відбувається у Гаазі з 27 листопада до 1 грудня.

"Росія вперше в історії не була обрана до Виконавчої ради Організації із заборони хімічної зброї. ОЗХЗ - дуже авторитетний міжнародний орган, і терористам у ньому не місце. Водночас Україну, Польщу та Литву було обрано на період 2024-2026 років. Україна активно сприятиме зміцненню ОЗХЗ", - прокоментував ситуацію Зеленський у соцмережі Х (twitter).

Раніше повідомлялось, що міністри закордонних справ країн-членів НАТО та України затвердили структуру Ради НАТО-Україна (РНУ) й програму її роботи на 2024 рік

Статті

Країна
05.07.2024
12:15

"Муніципальна няня" тепер і для ВПО: особливості програми

Тепер у всіх тих батьків, які переїхали з постраждалих громад і самі виховують дітей, без підтримки рідних і близьких, є можливість отримати гроші від держави на фінансування послуг няні
Країна
04.07.2024
10:23

Земельна реформа, рейдери, війна і не тільки… Про що не мовчать фермери прифронтової Дніпропетровщини

Що насторожує в цій реформі? Під час війни можливість концентрувати в одних руках до 10 тис гектарів землі – погана історія. Уявіть, що аграрій скупить ці 10 тисяч в одній громаді. Це породжує монополію, монополія –  корупцію.
Країна
03.07.2024
13:57

Економіка: зростання всупереч війні

Українська економіка збереже позитивну динаміку цього року всупереч усім викликам повномасштабної війни. Такого обнадійливого висновку дійшли експерти Світового банку (СБ), аналізуючи підсумки перших 5 місяців.
Всі статті