Росіяни утримують у СІЗО Сімферополя викраденого іспанського волонтера - Лубінець

Російські окупанти захопили в полон і незаконно утримують волонтерку з Іспанії Мар'яно Гарсіа Калатаюда. Про це 25 квітня в Telegram повідомив уповноважений із прав людини Дмитро Лубінець.

"Російські окупанти незаконно утримують іспанського волонтера Мар'яно Гарсіа Калатаюда, також відомого як Маріо, у СІЗО Сімферополя, де він зазнає тортур", - повідомив омбудсмен.

Лубінець зазначив, що чоловік понад вісім років проживав в Україні та допомагав громадянам. Про його зникнення стало відомо 19 березня 2022 року.

"У жовтні 2022 року правозахисникам стало відомо, що Маріо утримують у СІЗО Сімферополя, проте офіційне підтвердження з'явилося тільки зараз від військової прокуратури Чорноморського флоту РФ, яка вказує на нібито його "причетність до дій, спрямованих на заподіяння шкоди безпеці Росії", - заявив він.

Колишній співкамерник волонтера розповів, що 75-річний Маріо зазнає тортур з боку російських силовиків. У нього синці від ударів по ногах, він втратив частину зубів і зазнав жорстокого поводження з боку тюремної охорони.

Причому до чоловіка досі не пускають ані іспанського консула, якому навіть не повідомили про затримання Мар'яно Гарсіа Калатаюда, ані адвоката, який має на це ордер.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Криму окупанти засудили 21-річного хлопця на 7 років за "фінансування добробату".

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті