Росіяни стратили щонайменше 61 українського військовополоненого з початку повномасштабного вторгнення

Від початку повномасштабної війни Росії окупанти стратили щонайменше 61 українського військовополоненого, про підозри повідомлено чотирьом росіянам. При цьому було винесено один вирок суду. Про це заявив генпрокурор Андрій Костін в ефірі телемарафону, - пише NV.

Він заявив, що всі українські військові зазнавали тортур у полоні РФ. Зокрема, росіяни утримують полонених у нелюдських умовах, морять голодом, відмовляють у медичній допомозі, б’ють за українську мову тощо.

Згідно з інформацією Костіна, наразі 2200 українських військовослужбовців визнано потерпілими. При цьому понад 500 військових свідчили про застосування проти них фізичного насильства під час допитів — зокрема, це були тортури електрострумом.

Також генпрокурор повідомив, що встановлено щонайменше 25 об'єктів у 15 регіонах РФ, де системно знущаються над українськими військовими.

Від початку російської агресії зареєстровано 450 кримінальних проваджень за фактами жорстокого поводження з військовополоненими. Також розслідуються 27 проваджень за фактами страти 61 захисника, повідомлено про підозри чотирьом окупантам. Дві справи скеровано до суду, вже є перший вирок.

Статті

Донбас
07.07.2024
17:38

Як "бойові буряти" з приазовськими греками навіки побраталися. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня допитливі читачі могли за пафосними заголовками публікацій ЗМІ окупованого Донбасу побачити реальну картину "поліпшення життя" в "народних республіках". Для цього навіть не треба було вчитися езопової мови або читати між рядків....
Країна
05.07.2024
12:15

"Муніципальна няня" тепер і для ВПО: особливості програми

Тепер у всіх тих батьків, які переїхали з постраждалих громад і самі виховують дітей, без підтримки рідних і близьких, є можливість отримати гроші від держави на фінансування послуг няні
Країна
04.07.2024
10:23

Земельна реформа, рейдери, війна і не тільки… Про що не мовчать фермери прифронтової Дніпропетровщини

Що насторожує в цій реформі? Під час війни можливість концентрувати в одних руках до 10 тис гектарів землі – погана історія. Уявіть, що аграрій скупить ці 10 тисяч в одній громаді. Це породжує монополію, монополія –  корупцію.
Всі статті