Росіяни продовжують викрадати дітей-сиріт з окупованого Донбасу. Називають це «усиновленням» 

Росіяни продовжують викрадати дітей-сиріт з окупованого Донбасу під прикриттям процедури нібито усиновлення. Цей факт, зокрема, підтвердила «уповноважена з прав дитини в ЛНР» Інна Швенк.

За її словами, у так званому «регіональному банку даних про дітей, які залишилися без батьківського піклування, перебувають 98 кандидатів в опікуни та усиновителі з інших суб'єктів Російської Федерації».

Наразі окупаційна влада «ЛНР» дала згоду «на влаштування в сім'ї громадян з інших суб'єктів РФ» 15 дітей, - розповіла колабораціоністка.

Минулого року, повідомила вона, з окупованої Луганщини було видано дозвіл «на усиновлення» 49 дітей.

Швенк визнала, що до фейкового «входження ЛНР до складу Російської Федерації» віддавати дітей до сусідньої держави було заборонено.

Як повідомлялося раніше, Палата Міжнародного кримінального суду видала ордери на арешт тоді ще президента Росії Володимира Путіна та дитячого омбудсмена Марії Львової-Бєлової. Як ідеться в повідомленні суду, вони «імовірно, несуть відповідальність за воєнний злочин, що полягає в незаконній депортації населення (дітей) з окупованих територій України в Російську Федерацію».

Статті

Світ
30.09.2024
16:00

“Білий дім зважив на побоювання американської розвідки”. Західні медіа про Україну

Неприязнь Трампа контрастувала з обіцянками підтримки, які Зеленський отримав від президента Байдена і віце-президентки Камали Гарріс.
Донбас
29.09.2024
20:12

«Ми вчимося видобувати вугілля з нуля». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу лякали обивателів смартфонами відомих фірм і пропагандою «європейських цінностей», яка чатує на них у сервісах VPN. Донецькі та луганські чиновники прогнозували небувалий розквіт вугільної промисловості, яку...
Світ
26.09.2024
22:00

Російський метал у Європі: "історична помилка" Брюсселя

Європейський санкційний «паркан» щодо російської металопродукції виглядає як діряве решето. Цинізм у тому, що дірки у "паркані" передбачливо зробили самі єврочиновники.
Всі статті