Росіяни поранили шістьох мирних мешканців Харківської області - прокуратура

Через російські обстріли дістали поранень шість мирних мешканців Харківської області. Про це повідомила Харківська обласна прокуратура в Телеграм. 

"На Харківщині через обстріли з боку російської армії поранено шістьох мирних мешканців", - сказано в повідомленні.

Уточнюється, що за процесуального керівництва Купʼянської та Чугуївської окружних прокуратур Харківської області розпочато досудові розслідування за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). 

Зокрема, за даними слідства, 4 липня близько 5:00 ворог здійснив авіаудари по с. Глушківка Купʼянського району. Отримали поранення чотири людини: троє жінок та чоловік. Пошкоджено низку приватних домоволодінь та господарчих будівель.

Крім того, 3 липня орієнтовно о 2:00 військові ЗС РФ з артилерії обстріл с. Піщане Купʼянського району: поранено 55-річного чоловіка. Також 3 липня внаслідок ворожого авіаудару по с. Котівка Вовчанської ТГ отримав поранення 52-річний чоловік. 

Раніше повідомлялось, що росіяни завдали по Харкову удар фугасною авіабомбою ФАБ-500: серед постраждалих є діти.

Статті

Країна
05.07.2024
12:15

"Муніципальна няня" тепер і для ВПО: особливості програми

Тепер у всіх тих батьків, які переїхали з постраждалих громад і самі виховують дітей, без підтримки рідних і близьких, є можливість отримати гроші від держави на фінансування послуг няні
Країна
04.07.2024
10:23

Земельна реформа, рейдери, війна і не тільки… Про що не мовчать фермери прифронтової Дніпропетровщини

Що насторожує в цій реформі? Під час війни можливість концентрувати в одних руках до 10 тис гектарів землі – погана історія. Уявіть, що аграрій скупить ці 10 тисяч в одній громаді. Це породжує монополію, монополія –  корупцію.
Країна
03.07.2024
13:57

Економіка: зростання всупереч війні

Українська економіка збереже позитивну динаміку цього року всупереч усім викликам повномасштабної війни. Такого обнадійливого висновку дійшли експерти Світового банку (СБ), аналізуючи підсумки перших 5 місяців.
Всі статті