Росіяни на Луганщині "паспортизують" 14-річних дітей, змушують брати участь у святкуванні 9 травня й продовжують депортувати

Окупанти в Луганській області змушують отримувати паспорти РФ 14-річних дітей, а також продовжують їх депортувати. Про це повідомив голова Луганської ОВА Артем Лисогор в ефірі "Єдиних новин" 5 травня.

"У нас є така інформація (про погрози батькам, які відмовляються від паспортизації своїх дітей від 14-річного віку, позбавленням батьківських прав. – "ОстроВ"). Це не тільки дітей стосується, це і дорослих стосується", – сказав Лисогор.

Він зазначив, що, крім того, росіяни продовжують вивозити дітей, а слідом за ними й батьків в глиб території росії.

"Обстежили й вивезли 17 тисяч дітей, – повідомив голова ОВА. – Щойно дитина виїде туди – це вже гачок для шантажування батьків для того, щоб вся родина виїхала й перемістилась з Луганщини для асиміляції там".

Крім того, наразі в школах на нещодавно окупованих територіях примушують дітей проводити заходи до 9 травня, погрожуючи тим, що відсторонять від навчання й не виставлять оцінки.

"Заходи планують виключно біля шкіл", – підкреслив Лисогор, зазначивши, що окупанти на Луганщині бояться ЗСУ й не наважуються проводити більш масові заходи, які були заплановані раніше.

Раніше повідомлялось, що в окупантів на Луганщині домінують панічні настрої, вони збільшили кількість обстрілів і намагаються відрізати для ЗСУ шляхи постачання.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті