Росія почала навчання з підготовки та застосування ядерної зброї "з практичним відпрацюванням питань"

Навчання з підготовки та застосування ядерної зброї почалися в РФ 21 травня. Про це повідомило міноборони Росії в Телеграм.

"Відповідно до доручення Верховного Головнокомандувача Збройних Сил Російської Федерації в Південному військовому окрузі під керівництвом Генерального штабу ЗС РФ розпочалося проведення першого етапу навчання з практичним відпрацюванням питань підготовки і застосування нестратегічної ядерної зброї", - йдеться у повідомленні.

"У межах цього етапу особовий склад ракетних з'єднань Південного військового округу відпрацьовує навчально-бойові завдання одержання спеціальних боєприпасів для оперативно-тактичного ракетного комплексу "Іскандер", спорядження ними ракет-носіїв і потайного висування в призначений позиційний район для підготовки до проведення ракетних пусків", - повідомило російське відомство.

Зазначається, що "особовий склад задіяних у навчанні підрозділів авіації Повітряно-космічних сил Росії відпрацьовує спорядження спеціальними бойовими частинами авіаційних засобів ураження, зокрема аеробалістичних гіперзвукових ракет "Кинджал", і вильоти в призначені райони патрулювання".

Міноборони росії також повідомило, що "навчання, яке проводять, спрямоване на підтримання готовності особового складу і техніки частин бойового застосування нестратегічної ядерної зброї для реагування і з метою безумовного забезпечення територіальної цілісності та суверенітету російської держави у відповідь на провокаційні заяви і погрози окремих західних офіційних осіб на адресу Російської Федерації".

Раніше повідомлялося, що Макрон запропонував захистити Європу ядерною зброєю Франції.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті