Росія почала навчання з підготовки та застосування ядерної зброї "з практичним відпрацюванням питань"

Навчання з підготовки та застосування ядерної зброї почалися в РФ 21 травня. Про це повідомило міноборони Росії в Телеграм.

"Відповідно до доручення Верховного Головнокомандувача Збройних Сил Російської Федерації в Південному військовому окрузі під керівництвом Генерального штабу ЗС РФ розпочалося проведення першого етапу навчання з практичним відпрацюванням питань підготовки і застосування нестратегічної ядерної зброї", - йдеться у повідомленні.

"У межах цього етапу особовий склад ракетних з'єднань Південного військового округу відпрацьовує навчально-бойові завдання одержання спеціальних боєприпасів для оперативно-тактичного ракетного комплексу "Іскандер", спорядження ними ракет-носіїв і потайного висування в призначений позиційний район для підготовки до проведення ракетних пусків", - повідомило російське відомство.

Зазначається, що "особовий склад задіяних у навчанні підрозділів авіації Повітряно-космічних сил Росії відпрацьовує спорядження спеціальними бойовими частинами авіаційних засобів ураження, зокрема аеробалістичних гіперзвукових ракет "Кинджал", і вильоти в призначені райони патрулювання".

Міноборони росії також повідомило, що "навчання, яке проводять, спрямоване на підтримання готовності особового складу і техніки частин бойового застосування нестратегічної ядерної зброї для реагування і з метою безумовного забезпечення територіальної цілісності та суверенітету російської держави у відповідь на провокаційні заяви і погрози окремих західних офіційних осіб на адресу Російської Федерації".

Раніше повідомлялося, що Макрон запропонував захистити Європу ядерною зброєю Франції.

Статті

Країна
17.10.2024
10:00

Агросектор України: мінна загроза

Ще у 2014 р. Уакраїна увійшла до п'ятірки країн з найбільшою замінованою територією. Сусіди за рейтингом: Сирія, Афганістан, Ємен та М'янма. Після повномасштабного рашистського вторгнення у 2022 р. ми очолюємо цей сумний список.
Світ
16.10.2024
07:41

«Наші війська вже підійшли до Миргорода». Російські ЗМІ про Україну

Ніхто не гарантує, що всі країни єдиним фронтом стануть на захист члена НАТО... Для самого альянсу немає жодної причини включати в себе Україну. Він і так користується нею як своїм плацдармом, не несучи при цьому жодної відповідальності.
Країна
15.10.2024
10:54

Друга річниця "повернення Донбасу додому": фестиваль міфів

Сама ідея апелювати до історії, говорячи про належність території до державних утворень, межі яких постійно змінювалися, – у сучасному світі виглядає дивно.
Всі статті