Росія не зможе ефективно протидіяти ATACMS – Ігнат

Російські військові не зможуть ефективно протидіяти балістичним ракетам ATACMS, які здатні вражати цілі на відстані 300 км. Про це повідомив спікер Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону 1 жовтня.

"Це балістика. Навряд російські комплекси зможуть ефективно протидіяти їй. Можливо, але все ж таки це ракета здатна бити щонайменше 300 км, а то й більше. Саме слово "балістика" викликатиме тривогу у росіян", - зазначив Ігнат.

Також речник Повітряних сил додав, що "крилатих ракет багато не буває".

"Зараз маємо тандем. Сподіваємося на тріо з німецькою ракетою "Taurus", ну і квартет доповнив би непогано ATACMS", - сказав Ігнат.

Як повідомлялось раніше, голова комітету з оборони бундестагу ФРН виступає за термінове постачання Україні ракет "Taurus".

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті