Росія намагатиметься завдавати ударів по урядовому кварталу - Вениславський

Росіяни вже намагалися атакувати урядовий квартал у Києві та давно обстрілюють адмінбудівлі, тому після чергових погроз влади РФ Україна буде ще більше нарощувати оборону неба над столицею. Про це заявив член комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський в ефірі Радіо Свобода.

"Звичайно, зусилля по прикриттю неба над Києвом будуть лише нарощуватися. Тому що Київ як столиця України, має важливе символічне значення для громадян України і має важливе психологічне значення для росіян. Тому вони безперечно будуть намагатися завдавати таких ударів. Бути впевненими, що вони не принесуть результату, ми не можемо. Але те, що ми до того готові, так це точно", - сказав він.

Веніславський зазначив, що росіяни вже намагалися атакувати урядовий квартал у столиці та вже давно обстрілюють адміністративні будівлі. Так, наприклад, окупанти били по Харківській та Миколаївській ОВА. Урядовий квартал також був під прицілом.

Він зауважив, що завдяки умілим зусиллям українських сил ППО та Повітряних сил урядові будівлі не постраждали. Але, за його словами, не було сумнівів у тому, що вони були об’єктами ворожих атак.

Як повідомлялося, РФ знаходиться у відчаї і може перейти за "червону межу" запасу ракет. 

 

Статті

Донбас
27.10.2024
17:39

«На Запоріжжі бували випадки, що в одному селі води не попросиш у бабусі, а в іншому - дідусь наводить на нас артилерію». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня інформаційні канали окупованого Донбасу вдавали з себе дорослих журналістів і намагалися детально розповідати про саміт БРІКС у Казані та аналізувати його підсумки. Виходило не дуже, тому що, якраз, про підсумки навіть російські...
Країна
26.10.2024
09:00

Мобілізація: економічне бронювання чи нові посилення?

Ще на початку серпня народні депутати говорили, що темпи мобілізації задовольняють найвище військове керівництво України. Але за два місяці ситуація різко змінилася.
Країна
25.10.2024
10:49

Медреформа в дії. Досвід Запоріжжя

Величезна кількість лікарів, медичних співробітників виїхали з тимчасово окупованих територій і розселилися в Запоріжжі. Величезна користь діяльності релоковних медцентрів...
Всі статті