Росія може мобілізувати додатковий мільйон солдатів – розвідка Німеччини

Росія може мобілізувати до війни проти України додатковий мільйон солдатів. Про це повідомляє RND із посиланням на заяву голови Федеральної розвідувальної служби Німеччини Бруно Каль.

"Мобілізаційний потенціал Росії - резерв до мільйона людей, якщо в Кремлі вважатимуть це за необхідне", - зазначив глава BND.

Зараз путін намагається знайти рішення на полі бою та реалізувати якнайбільше переваг. Надалі це має дозволити йому диктувати мир за своїх умов, - зазначив Каль.

За його словами, спочатку росія вважала, що зможе встановити контроль над сусідньою країною невеликою кількістю "точних військових, скоріше символічних та демонстративних дій". Однак у багатьох аспектах війна виявилася зовсім не такою, якою її бачили не тільки в Москві, а й у Києві чи Заході.

Українській армії, як і раніше, вдається ефективно оборонятися від переважаючих сил РФ, зазначив голова німецької спецслужби. Але у довгостроковій перспективі успіх української сторони залежить від неослабної підтримки Заходу, додав Каль.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що путін готує новий наступ у лютому чи березні.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті