Путін готує новий наступ у лютому чи березні – Bloomberg

Російський диктатор володимир путін готує новий наступ в Україні, який може статися вже в лютому чи березні 2023 року. Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на російських чиновників, радників та інших осіб, знайомих із ситуацією.

За інформацією видання, кремль прагне продемонструвати, що його сили можуть відновити ініціативу після місяців втрати позицій, чинячи тиск на Київ та його прихильників, щоб вони погодилися на певне перемир’я, яке залишає РФ контроль над територією, яку вона зараз контролює.

Разом з тим Постійні невдачі змусили багатьох у кремлі більш реалістично поставитися до своїх найближчих амбіцій, визнаючи, що навіть утримання поточної лінії фронту було б досягненням.

"Відновлення наступу може початися вже в лютому-березні, повідомили близькі до Кремля люди. Їхні коментарі підтверджують попередження України та її союзників про те, що наближається новий російський наступ, і припускають, що він може початися до того, як Київ отримає нещодавно обіцяні поставки бойових танків США та Європи", - пише Bloomberg.

Співрозмовники видання зазначають, що російський лідер вважає, що у нього немає альтернативи, окрім як перемогти в конфлікті, який він вважає екзистенційним, зі США та їхніми союзниками.

За їхніми словами, нова мобілізація можлива вже цієї весни, оскільки економіка та суспільство все більше підпорядковуються потребам війни.

Співробітники розвідки США та Європи сумніваються, чи є у Росії ресурси для нового великого наступу, навіть після мобілізації 300 000 додаткових військ минулої осені.

Видання також зазначає, що серед союзників України зростає побоювання, що конфлікт триватиме роками.

Як повідомлялося раніше, російські війська намагаються відвернути ЗСУ від Луганської області, де планується "вирішальний" наступ.

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті