Росія формує штурмові підрозділи з числа офіцерів, які не зуміли проявити командирські якості і схильні до порушення дисципліни - Генштаб

Російська армія формує нові штурмові загони з-поміж офіцерів на півдні України за наказом генерал-полковника РФ Михайла Теплинського. Про це речник Генштабу ЗСУ Андрій Ковальов повідомив у ефірі телемарафону 12 грудня, - передає "Укрінформ".

"Загалом генерал Теплінський, що зараз обіймає посаду командувача російського окупаційного угруповання військ "Днєпр", не користується авторитетом серед військовослужбовців ЗС РФ. Зокрема, його підлеглі говорять, що він не дбає про життя особового складу. Досить буденна і прозаїчна ситуація як для російських командувачів", - сказав він.

Окремо речник поінформував, що Теплінський видав наказ про формування штурмових підрозділів з-поміж офіцерського складу росіян.

"Це такі собі ударні батальйони, за зразком білогвардійських частин 20-х років минулого століття. Основні критерії для офіцерів, якими комплектують штурмові підрозділи - це нездатність до командування підлеглими, особиста недисциплінованість та слабка мотивація", - заявив Ковальов.

Як повідомлялося, ще один російський контактник потрапив у нелегальний підвал для "відмовників" у Зайцевому.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті