Росія била по Києву ракетами з КНДР. Кулеба закликає партнерів в Азії збільшити військову підтримку України

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба після чергового удару РФ ракетами з КНДР закликав партнерів України в Азії збільшити військову підтримку нашої держави. Про це МЗС повідомляє у Телеграм 2 вересня з посиланням на повідомлення Кулеби у соцмережі Х.

"Цієї ночі українські діти шкільного віку та їхні батьки мирно спали вдома перед початком навчального року. Росія запустила 35 ракет і 23 дронів, поки люди спали. На щастя, українська ППО врятувала життя, але цивільна інфраструктура була пошкоджена. Деякими з балістичних ракет, випущених сьогодні вранці, були KN-23 з Північної Кореї. Режими в Пхеньяні та Москві не мають жодних обмежень на далекобійні удари по будь-якій точці України. Водночас захищаючись від цих двох варварських воєнних машин, Україна змушена воювати зі зв'язаними за спиною руками. Хіба це не абсурд?", - зазначає Кулеба.

"Партнерам України давно пора облишити безпідставні побоювання і зняти обмеження на законне право України на самооборону відповідно до Статуту ООН, яке включає в себе право завдавати ударів по будь-яким законним військовим цілям на території РФ. Крім того, використання Росією північнокорейських боєприпасів у війні проти України не лише порушує міжнародне право і ставить під загрозу життя українців, але й може суттєво погіршити безпекову ситуацію на Корейському півострові, в Азійсько-Тихоокеанському регіоні та в світі", - підкреслює глава МЗС України.

Він впевнений, що "зростаюча військова співпраця між Путіним і Кімом становить серйозну загрозу безпеці як для Європи, так і для Азії". 

"Ми закликаємо наших азійських партнерів розглянути можливість збільшення військової допомоги Україні. Чим сильнішою буде Україна і чим менш успішними будуть російський і північнокорейський диктатори, тим стабільнішою і безпечнішою будуть і Європа, і Азія", - зазначає Кулеба.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті