Росіська армія не перекидувала сили з Покровського напрямку - пресофіцер бригади НГУ

Українські військові, які перебувають на Покровському напрямку, не помітили, що Росія відводить свої війська з цієї ділянки фронту у зв’язку із ситуацією у Курській області. Про це в етері Радіо Свобода розповів пресофіцер 14 бригади НГУ «Червона Калина», підполковник Микола Коваль.

«Скажу чесно і відверто, вони не збираються звідси, з цього напрямку забирати і перекидати свої війська. Покровський напрямок продовжує бути найгарячішим через те, що жива сила противника постійно проводить штурми – і попри втрати, і попри те, що ми все робимо для того, щоб ворог не просунувся і не прорвав нашу лінію оборони. Все одно ворог… його дуже багато, і він лізе, і лізе», – каже Коваль.

Він додав, що навряд чи метою Курської операції було відволікання російських військ саме з Покровського напрямку.

«Я б сказав так, що хибна думка про те, що відкрили той фронт, надіючись на те, що вони з Покровського напрямку заберуть туди. Це не для цього робилося, я так вважаю. Тому нехай хлопці роблять свою роботу і поповнюють обмінний фонд. А ми робимо свою тут роботу. І все покаже час», – розповів Коваль. 

Як повідомлялося, The Wall Street Journal написав, що російське військове командування вже перекинуло в Курську область із зони бойових дій в Україні близько п'яти тисяч військовослужбовців.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті