Російський офіцер, автор "патріотичних" віршів, зарізав мешканку Луганська і наказав солдатам підірвати її тіло

Російський офіцер Айдин Жамідулов викрав жительку окупованого Луганська Валентину Давронову, завдав їй близько 20 ударів ножем, наказав солдатам добити її і підірвати тіло. Про це повідомили російські пропагандистські ЗМІ, а також видання "ASTRA" 30 травня.

"Російський офіцер, чиї “патріотичні” вірші рекламувало міноборони РФ, викрав 23-річну мешканку Луганська з кафе, привіз у солдатську лазню і завдав їй близько 20 ударів ножем по всьому тілу. Коли в лазню зайшли його підлеглі, старший лейтенант наказав їм добити жертву ударом у серце. Після цього військовослужбовці підірвали тіло 23-річної дівчини трьома гранатами Ф-1, щоб її неможливо було впізнати", - ідеться в повідомленні "ASTRA".

ЗМІ уточнює, що до Південного окружного військового суду РФ надійшла кримінальна справа старшого лейтенанта Айдина Жамідулова і рядового Олексія Дорожкіна, обвинувачених у викраденні і жорстокому вбивстві мешканки "ЛНР". 

"За версією слідства, 13 січня 2023 року 28-річний старший лейтенант Айдин Жамідулов разом з іншими військовими розпивали спиртне в луганському кафе "Веселка". Потім у кафе прийшла місцева мешканка 23-річна Валентина Давронова, з якою Айдин Жамідулов раніше мав інтимні стосунки", - пише видання. 

Нібито побоюючись, що Валентина повідомить про їхній зв'язок його дружині, Жамідулов посадив жінку в кузов "КамАЗа". 

"Щоб уникнути запитань підлеглих і надати своїм діям вигляду правомірних, зазначає слідство, Айдин Жамідулов розповів їм, що Валентина Давронова служила в українській армії і нібито досі працює на ЗСУ. Дівчину завели в солдатську лазню, там Айдин Жамідулов завдав їй близько двох десятків ударів ножем у різні частини тіла. У цей час до лазні увійшов командир бойової машини розвідувального взводу сержант Роман Плещеєв (його справу слухатимуть окремо). Айдин Жамідулов наказав йому добити жертву. О 0:20 до лазні зайшов Олексій Дорожкін, і Айдин Жамідулов доручив йому завершити розпочате. Олексій Дорожкін убив жертву ударом ножа в область серця", - пишуть також ЗМІ з посиланням на матеріали слідства.

Переконавшись, що жінка мертва, Жамідулов наказав підлеглим вивезти тіло і підірвати 3 гранатами.

Наприкінці 2022 року міноброни РФ і Z-пабліки рекламували вірші Жамідулова про війну. В інтерв'ю він розповідав, що вдома на нього чекають дві доньки і дружина, які "ним пишаються".

"У Валентини залишилася маленька дочка", - уточнюють ЗМІ.

Раніше повідомлялося, що учасник "СВО" Андрій Курбасов, який зґвалтував і вбив 17-річну дівчину в окупованих Ровеньках Луганської області, раніше сидів у в'язниці за вбивство жінки.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті