Російський експерт про виступ путіна: "Це виглядає якоюсь уже шизофренією"

Директор російського Центру досліджень постіндустріального суспільства Владислав Іноземцев заявив забороненому в РФ виданню The Insider, що виступ путіна 21 лютого "був дуже слабким і ніяк не вплине на поточний порядок денний".

"Путинський виступ був дуже слабким. Таке враження, що його спічрайтери та радники хотіли щосили знайти щось, що могло показати демонстрацію сили, але нічого не знайшли. Ідея виходу з договору щодо СНО - це ні про що, тому що у Росії зараз менше боєголовок та носіїв, причому носіїв набагато менше, і ще частина старих ракет виводиться з обігу, якщо Росія вийде з цього договору, то вона все одно не зможе технічно наростити обсяг озброєнь до меж, які договір дозволяв, до 2025 року мінімум. А до цього часу договір вже майже закінчиться, його укладено до лютого 2026 року", - пояснив Іноземцев.

"Якщо в тебе не було часу минулого року звернутися до нації, то невже за весь рік не знайшлося що сказати, окрім обговорення гомосексуалів, проблем релігії та ґендерної сутності? Це виглядає якоюсь уже шизофренією", - додав Іноземцев.

"Рік вперед від сьогоднішніх подій — це кінець війни. Не думаю, що вона триватиме ще кілька років, бо Заходу потрібні результати. Україну підтримуватимуть дедалі активніше. На початок весни важкі наслідки для російської армії вже виявляться, і війну треба буде закінчувати. Думаю, що наступне послання буде присвячене тому, чого ми там досягли і чому операція завершується. [Путін] буде говорити, що ми досягли великих успіхів, зупинили страшну загрозу, «а зараз вибори, я знову веду Росію вперед» і так далі. Буде роздача нових наколок дрібних, але головне - будуть підсумки, [заяви], що ми чогось досягли, тому що йти на вибори зі 150 тисячами вбитих буде дуже важко", - вважає Іноземцев.

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті