Російського диверсанта і колишнього "міністра оборони ДНР" Гіркіна (Стрєлкова) етапують у колонію. У РФ його визнали екстремістом 

Російського диверсанта і колишнього "міністра оборони ДНР" Ігоря Гіркіна (Стрєлкова) етапують у колонію. Про це написала його дружина Мирослава Регінська у себе в Телеграм. 

"За інформацією, отриманою від адвоката, сьогодні вранці Ігоря Стрєлкова етапували в колонію. Інформації про те, в яку колонію він був направлений, немає", - залишила вона коротке повідомлення. 

Як повідомляв "ОстроВ", 12 квітня 2014 року, до Слов'янська із загоном російських диверсантів із території Росії увійшов тоді мало кому відомий Ігор Гіркін (Стрєлков). Його ДРГ захопила міські відділення міліції та СБУ, а сам Гіркін оголосив себе "в.о. командувача ополченням ДНР". Пізніше він зізнався, що без його загону кровопролитна війна в Україні не почалася б. "Спусковий гачок війни все-таки натиснув я. Якби наш загін не перейшов кордон, у підсумку все б скінчилося, як у Харкові, як в Одесі. Було б кілька десятків убитих, обпалених, заарештованих. І на цьому б скінчилося. А практично маховик війни, яка досі триває, запустив наш загін", - заявив диверсант в інтерв'ю праворадикальній газеті "Завтра".

У серпні 2014 року Гіркін потрапив у немилість до російських кураторів і був "звільнений" з посади "міністра оборони ДНР". Повернувшись до Росії, він в образливій формі почав критикувати керівництво ЗС РФ і країни за "м'якотілість" у питаннях агресії проти України. 21 липня 2023 року Гіркіна затримали співробітники російських правоохоронних органів за "екстремізм", а 25 січня 2024 року суд засудив його до 4 років позбавлення волі в колонії загального режиму. 

Статті

Країна
29.06.2024
13:50

Воєнно-туристичний сезон у Криму: як попит обернувся на спад

"Їдуть, бо дешевше, ніж курорти Краснодарського краю. Їдуть, бо їх не чекають на європейських курортах. Та й Туреччина вже не по кишені, бо там оплата у доларах", – зазначив один із туроператорів.
Країна
28.06.2024
12:10

Україна ЄС: із чого почнемо?

За даними Держгеонадр, в Україні знаходиться близько 30% світових запасів руд, що містять титан. Це 40 доступних до розробки родовищ
Світ
27.06.2024
14:25

"Люди в Бєлгороді знають, що коли Росія бомбить Харків, вони також страждають". Огляд західних медіа

Втягнутість у війну об’єднала Бєлгород. Майже 70 відсотків його жителів займаються волонтерством: збирають гроші, приєднуються до територіальної оборони, укомплектовують лікарні...
Всі статті