Маніпуляція! Російські пропагандисти замовчують збільшення витрат на війну у бюджеті РФ на 2025 рік

Росія у 2025 році планує наростити свій оборонний бюджет майже на 30%, витрачаючи на військові потреби значно більші кошти, ніж на соціальні статті.

Зокрема,  зростання витрат збільшить оборонний бюджет РФ до 13,5 трлн руб. (145 млрд дол.) у 2025 році порівняно з 10,4 трлн руб. у 2024 році. Сукупні витрати РФ на оборону і безпеку становитимуть приблизно 40% загальних державних витрат країни, які оцінюються в 41,5 трлн руб. у 2025 році.

"Російські медіа та економісти шоковані проєктом держбюджету РФ на наступний рік – Кремлю нічим платити за війну, тому це доведеться робити «простим росіянам»", - коментує російський бюджет Центр протидії дезінформації. 

Зазначається, що відповідно до оприлюднених урядом РФ показників бюджету, з урахуванням інфляції, практично всі соціальні статті будуть в мінусі. Скорочується навіть фінансування силових структур, на яких путінський режим ніколи не економив, адже вони є запорукою внутрішньої стабільності. 

Водночас суттєво зростуть видатки на утримання адміністрації Путіна та на війну.

Але російська пропаганда чомусь сором’язливо мовчить про цифри, зазначаючи лише, що «передбачаються значні кошти на зміцнення обороноздатності країни для забезпечення завдань «СВО».

Статті

Країна
02.10.2024
17:06

"Ця зима встряхне і розставить все по місцях". Як в Україні розвивають відновлювальну генерацію, завдяки і попри

Немає механізмів, які б заохочували людей і організації, щоб ця електроенергія ще й допомагала б мережі. Потрібно думати на державному рівні, як це все інтегровувати в нашу енергетичну систему.
Країна
01.10.2024
15:58

Є-відновлення на Донеччині. Як державна програма працює на практиці

Не треба боятись продавати нерухомість за програмою єВідновлення. Якщо співпрацювати з фаховими ріелторами, нотаріусами та юристами все пройде дуже добре для обох сторін.
Світ
30.09.2024
16:00

“Білий дім зважив на побоювання американської розвідки”. Західні медіа про Україну

Неприязнь Трампа контрастувала з обіцянками підтримки, які Зеленський отримав від президента Байдена і віце-президентки Камали Гарріс.
Всі статті