Російські пропагандисти випустили "освітній проєкт" про подорож єнота, вкраденого окупантами із зоопарку Херсона

Російські пропагандисти випустили "освітній проєкт" про подорож єнота, вкраденого окупантами із зоопарку Херсона.

Уперше про звірятко заговорили в листопаді 2022 року. Тоді російський "воєнкор" Анна Долгарева похвалилася, що її товариш, військовий ЗС РФ, відступаючи з Херсона, "встиг поцупити єнота".

Черговий факт мародерства російські пропагандисти постаралися перетворити на подвиг, заявивши, що тварину було не вкрадено, а "врятовано". Її "записали" в один із підрозділів окупаційного корпусу, але потім на довгий час забули.

Ідея знову використати вкраденого єнота в пропагандистських цілях спала на думку херсонським журналістам-колабораціоністам. За підтримки окупаційної влади Херсонщини вони випустили "освітній спецпроект" у коміксах про подорож знаменитого єнота Херсона. 

Звісно, у проєкті йдеться про те, що тварина б загинула без допомоги іванівських десантників. Образ вкраденої тварини активно експлуатують як листоношу, який передає листи учасників "СВО" їхнім дітям і рідним.

 

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті