Російські пропагандисти видали окупанта ЗС РФ, який застрелив свого пораненого товариша, за захисника України

Російські пропагандисти показали відео, на якому російський окупант пострілом з автомата добиває пораненого товариша по службі, але приписали це вбивство ЗСУ. Сюжет вийшов на одному з російських пропагандистських каналів. 

Ведуча прокоментувала шокуючі кадри, як «росіяни своїх не кидають» брехливою підводкою про те, що нібито це український солдат добив свого пораненого товариша.  

Однак, розслідувальний проєкт «Система» і «Настоящее Время» вивчили оригінал цього відеозапису і довели, що на кадрах не бійці ЗСУ, а російські окупанти. Журналісти вказують на те, що автомат, яким солдат стріляє в пораненого товариша по службі, - це новітній АК-12, якого немає на озброєнні ЗСУ. Місце дії - точка недалеко від населеного пункту Работине в Запорізькій області, і солдати на відео тікали у напрямку до російських позицій.

Крім того, журналісти знайшли автора цього відео - військовослужбовця 118-ї бригади ЗСУ. Він розповів, що окупант із перебитими ногами не зможе дістатися до своїх позицій. «Поруч пробігав його побратим, і він показав йому рукою, мовляв, добий мене, будь ласка. І той без жодного співчуття взяв і моментально його прихлопнув. Я був трохи шокований. Це ж твій побратим. А ти його береш і так убиваєш. Могли б постаратися хоча б у кущі його відтягнути», - розповів захисник України. 

 

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті