Російські окупанти під час штурмових дій у міській забудові Торецька прикриваються мирними жителями, переодягаючись у цивільний одяг

Російські окупанти під час штурмових дій у міській забудові Торецька на Донеччині фактично прикриваються мирними жителями, переодягаючись у цивільний одяг. Про це повідомила прессекретарка ОТГ «Луганськ» майорка Анастасія Бобовнікова в ефірі марафону «Єдині новини» 12 жовтня.

«Мушу зазначити, що ворог використовує підступну тактику, він переодягається в цивільний одяг. Тому нашим захисникам потрібно двічі думати - це перед нами ворог чи це перед нами мирний житель», - зазначила вона.

За словами Бобовнікової, наявність у місті місцевих жителів, які не встигли евакуюватися, дуже ускладнює ведення боїв у міській забудові. Адже українські військові змушені дбати про безпеку цивільних і допомагати їм покинути небезпечну зону.

«Це насправді дуже ускладнює ведення бою в місті. Тому що росіянам байдуже, вони вбивають цивільних чи військових. Для них життя взагалі мало що значить. А для нас життя кожного цивільного це цінність. Це трагедія, коли тих, кого ми захищаємо, ми повинні ховати», - зазначила Бобовнікова.

Раніше з посиланням на ОТУ "Луганськ" повідомлялось, що росіяни контролюють лише східну частину Торецька Донецької області.

Статті

Донбас
13.10.2024
18:11

У Луганську Путін дякував кожному, хто кидав папірець в урну. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Очікувано минулого тижня найважливішою темою ЗМІ окупованого Донбасу став день народження російського диктатора Путіна. Своєрідний старт цунамі привітань від місцевих колабораціоністів усіх мастей дав спікер Кремля Дмитро Пєсков. «Президент... не...
Луганськ
12.10.2024
09:00

Територія відсутня, а бюджет є: яким чином контролюються бюджетні витрати Луганської області

"Оскільки військові адміністрації здебільшого закуповують необхідні розхідні матеріали, то великих закупівель, які потенційно можуть викликати суспільний інтерес, практично немає".
Країна
11.10.2024
13:38

Бюджет-2025: стеля можливостей

Соціальні виплати наступного року не підвищуватимуться (за винятком пенсій), воєнні витрати також залишаться на нинішньому рівні. Такими є головні особливості проєкту держбюджету-2025
Всі статті