Російські компанії через гостру нестачу робочих рук почали наймати мігрантів з Індії, Пакистану та Північної Кореї

Рекордний дефіцит робочих рук, викликаний війною в Україні, мобілізацією та масовою міграцією, змушує російські компанії шукати працівників в Індії, Пакистані та Північній Кореї. Про це повідомляє Телеграм-канал The Moscow Times з посиланням на газету "Коммерсант".

Зазначається, що російський бізнес дедалі частіше звертається до кадрових агентств із запитом привезти в РФ мігрантів із зазначених країн.

"У середньому працівники з Індії "коштують" стільки ж, скільки й росіяни, плюс є витрати на їхнє перевезення та оформлення документів. <...> Але в довгостроковій перспективі це все одно вигідно", - зазначає гендиректор компанії Welldone Артем Кірєєв. Вигоду він пояснює тим, що без знання російської мови трудові мігранти навряд чи можуть швидко перейти до іншого роботодавця.

Попит на трудових мігрантів з далекого зарубіжжя виник на тлі складнощів з наймом росіян і зниження припливу працівників з країн СНД. Загальна кількість іноземців, які працюють у РФ, у 2023 році скоротилася порівняно з 2022-м і не перевищувала 3,5 млн осіб проти 4,5 млн до пандемії та війни в Україні, каже Юлія Флоринська з Інституту соціального аналізу та прогнозування РАНХиГС.

Водночас приплив працівників із країн далекого зарубіжжя також знизився: якщо у 2015-2019 роках у РФ щорічно приїжджало 120-130 тис. осіб, то торік їх було лише 114 тис., підсумувала Флоринська.

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті