Російські чиновники після арешту Дурова отримали наказ видалити «чутливі листування» в Telegram

Російським чиновникам після арешту у Франції Павла Дурова надійшло доручення видалити службові листування в Telegram. Про це повідомляє ТК «BAZA».

Зокрема, таке доручення надійшло співробітникам низки силових відомств, а також чиновникам адміністрації президента й уряду Росії. Таку вказівку було дано і вищим чинам Міноборони РФ, а також деяким великим бізнесменам.

Зі свого боку, російська пропагандистка Маргарита Симоньян закликала видалити «чутливі листування» не тільки чиновників, а й усіх, хто звик вести в Telegram приватне листування відвертого характеру. 

«Що головне в історії з Дуровим? Що всі, хто звик користуватися візком для чутливих розмов/листувань, мають просто зараз ці листування видалити і більше так не робити. Тому що Дурова закрили, щоб забрати ключі. І він їх віддасть», - написала вона.  Як повідомлялося раніше, після затримання засновника Telegram Павла Дурова в паризькому аеропорту, французькі ЗМІ з посиланням на джерело, близьке до слідства, заявили, що французькі спецслужби домагатимуться доступу до листувань у Telegram, пов'язаних зі злочинними співтовариствами, а також із санкційними компаніями та особами.

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті