Франція видала ордер на арешт брата Павла Дурова

Французька влада видала ордер на арешт Миколи Дурова — брата генерального директора Telegram Павла Дурова, який також є співзасновником цього месенджера. Про це повідомляє "Громадське" з посиланням на Politico та на документи французьких правоохоронців.

У документі вказується, що французьке розслідування щодо Telegram є ширшим і воно почалося на кілька місяців раніше, ніж було відомо до цього. Справа стосується відмови Telegram співпрацювати зі слідчими французької поліції щодо сексуального насильства над дітьми.

Ордери на арешт Дурових видали 25 березня, після того як Telegram «не відповів» на попередній запит суду щодо ідентифікації користувача Telegram, згідно з даними Politico. Раніше французькі ЗМІ повідомляли, що розслідування відкрили в липні.

У документі також наголошується на «майже повній відсутності співпраці Telegram» як з французькою, так і з європейською владою в інших випадках.

Ордери видали за звинуваченнями, серед яких «співучасть у зберіганні, розповсюдженні, пропонуванні або наданні порнографічних зображень неповнолітніх у складі організованої групи».

Як повідомлялося, прокуратура Парижа опублікувала прес-реліз у зв'язку із затриманням засновника Telegram Павла Дурова. 

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті