Російська влада зібрала в окупованих регіонах України понад 100 мільярдів рублів податків

Майже за дев'ять місяців 2024 року консолідовані бюджети «ДНР», «ЛНР», окупованих частин Запорізької та Херсонської областей зібрали 118 млрд руб. податків на своїх територіях, - повідомляє російський РБК.

До цієї суми увійшли понад 96 млрд руб. ПДФО і 12 млрд руб. податку на прибуток.

На «ДНР» і «ЛНР» припало понад 80% сукупних податкових надходжень «нових регіонів», як називають у РФ окуповані території України.

Зазначається, що на кінець вересня ці показники вже перевищили показники за весь 2023 рік на 22%.

Також повідомляється, що «ДНР» майже за дев'ять місяців поточного року зібрала до свого бюджету 56,7 млрд руб. від сплати податків, зокрема 46,4 млрд руб. становлять надходження від сплати ПДФО і 6,7 млрд руб. - податку на прибуток організацій.

До бюджету «ЛНР», за даними на 28 вересня, зібрано 38,7 млрд руб., зокрема 31,6 млрд руб. ПДФО і 3,8 млрд руб. податку на прибуток організацій. окуповані частини Запорізької області зібрали 14,9 млрд руб. податків, Херсонської - 7,9 млрд руб.

Росіяни стверджують, що рівень дотаційності окупованих територій знижується. Однак на 2025 рік у проєкті федерального бюджету за різними програмами (відкрита частина) на потреби «нових регіонів» заплановано понад 350 млрд руб.

У сегменті соцмереж «ДНР» прокоментували цю інформацію так:

«Приголомшливо! Найбагатший регіон, план із податків перевиконують, а люди живуть як у бараку: то води немає, то світла, то на вулицях звалище і бардак. Куди гроші йдуть? Точно не на людей... »

Статті

Донецьк
09.10.2024
21:00

Остання фортеця вуглепрому на Донеччині. Чому люди залишаються працювати попри небезпеку

Шахтоуправління «Покровське» – єдине вугільне підприємство, яке зараз працює у Донецькій області. До війни кількість працівників тут складала близько 10 000 людей, а видобуток вугілля на рік – до 8 мільйонів тон.
Світ
09.10.2024
11:20

«Росії заморожування конфлікту абсолютно не потрібне». Російські ЗМІ про Україну

"Для Росії заморожування конфлікту «тут і зараз», в умовах, коли шальки терезів дедалі виразніше схиляються на нашу користь, не лише абсолютно не потрібне, а й навіть було б згубним у стратегічному плані"
Країна
08.10.2024
23:19

"Вистояли якимось дивом", або підсумки туристичного сезону у Криму

Якщо для туристів порівняно низькі ціни на відпочинок – це однозначний плюс, то місцеві жителі, багато з яких весь рік живуть за рахунок літнього сезону, в жаху від того, що втрачають заробіток.
Всі статті