Російська влада заявляє про атаку ЗСУ на Курську АЕС. Місцеві жителі чують канонаду вторинної детонації

Російська влада заявляє про атаку ЗСУ на Курську АЕС. Таку інформацію, зокрема, поширив губернатор Курської області Олексій Смирнов.

«У районі Курчатова засобами радіоелектронної боротьби подавлено український БПЛА літакового типу. Внаслідок його падіння сталися вибухи в господарській споруді, яка не має відношення до Курської атомної електростанції», - написав він у себе в Телеграм.

Тим часом на знятих здалеку відео пожежі, які публікують деякі російські Телеграм-канали, ясно чути канонаду вторинної детонації, що зазвичай відбувається під час влучання у склад боєприпасів.

Український Центр протидії дезінформації заперечує спроби з боку ЗСУ обстріляти АЕС. 

Курчатов розташований приблизно за 40 км від зони в Курській області, де проводить операцію українська армія. АЕС розташована за чотири кілометри від околиці міста.

Статті

Країна
03.10.2024
12:04

Росія окупувала Вугледар: воєнний експерт Владислав Селезньов про наслідки

Втративши контроль над Вугледаром, ми втрачаємо можливість наносити артилерійські удари по залізничній станції у Волновасі – це один з ключових елементів російської залізничної логістики.
Країна
02.10.2024
17:06

"Ця зима встряхне і розставить все по місцях". Як в Україні розвивають відновлювальну генерацію, завдяки і попри

Немає механізмів, які б заохочували людей і організації, щоб ця електроенергія ще й допомагала б мережі. Потрібно думати на державному рівні, як це все інтегровувати в нашу енергетичну систему.
Країна
01.10.2024
15:58

Є-відновлення на Донеччині. Як державна програма працює на практиці

Не треба боятись продавати нерухомість за програмою єВідновлення. Якщо співпрацювати з фаховими ріелторами, нотаріусами та юристами все пройде дуже добре для обох сторін.
Всі статті