Російська влада стверджує, що три чверті жителів Луганщини отримали паспорти РФ

Окупаційна влада заявляє, що три чверті населення так званої "ЛНР" отримали паспорти РФ. Про це сказав заступник начальника ГУ з питань міграції МВС РФ Кирило Адзінов на виїзній нараді в Луганську, пишуть окупаційні ЗМІ 23 червня.

"Уже три чверті населення, яке повинно мати паспорт, його отримали. Пік прийому заяв ми вже пройшли", – сказав Адзінов.

За його словами, це "...найвищі темпи паспортизації населення серед чотирьох нових регіонів".

Повідомляється також, що на окупованій території Луганської області російська влада розгорнула 36 "пунктів паспортизації" і "...докладає всіх зусиль, щоб до кінця серпня завершити документування населення".

Окупанти уточнюють, що ними прийнято понад 800 тисяч заяв про видачу паспорта громадянина РФ.

Водночас джерело "ОстроВа" – 47-річна мешканка одного із сіл Старобільського району – каже, що ці цифри, найімовірніше, завищені.

"Російського паспорта немає ні в мене, ні в мого чоловіка, причому чоловік їздить на роботу в інше село, і його пропускають", – каже жінка.

За її словами, близько тижня тому вона з неповнолітньою дитиною змогла в межах окупованої території області дістатися до Кадіївки через Луганськ, а потім повернутися назад, і її скрізь пропускали з українським паспортом – щоправда, за наявності спеціальної "перепустки", отриманої кілька місяців тому.

Як каже жінка, більшість її односельців молодого і середнього віку обходяться без російських паспортів – за винятком пенсіонерів, які інакше залишилися б без засобів до існування, і працівників "бюджетної сфери" - від колаборантів-"керівників" іноді до двірників.

Раніше повідомлялося, що дефіцит кадрів і провал "паспортизації" змусили окупантів дозволити працювати громадянам з українськими паспортами ще рік.

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті