Російська армія скинула авіабомбу на Олексієво-Дружківку в Донецькій області. Відомо вже про 6 поранених, серед яких 4-річна дитина

Окупанти скинули авіабомбу на Олексієво-Дружківку на Донеччині – поранено 6 осіб, серед яких 4-річна дитина. Про це повідомив відділ інформаційної політики Донецької обласної прокуратури 28 травня.

"За даними слідства, 28 травня 2024 року російські війська завдали удару авіабомбою по с. Олексієво-Дружківка Краматорського району. Під приціл окупантів потрапили приватні будинки", - йдеться у повідомленні. 

Внаслідок атаки зазнали поранень 30-річна матір та її син 4 років. Також травмовано 49-річну жінку та 3 чоловіків віком від 34 до 53 років. У постраждалих діагностовано осколкові поранення, перелам ребер, садна й струс головного мозку. Їм оперативно надано медичну допомогу. 

За попередніми даними, ворог обстріляв населений пункт «ОДАБ – 1500» (об’ємно-детонуюча авіаційна бомба).

У селищі пошкоджено десятки домоволодінь, релігійну споруду й 4 автівки. Огляд місця події триває.

"За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України)", - додали у прокуратурі.

 

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті