Російська армія скинула авіабомбу на Олексієво-Дружківку в Донецькій області. Відомо вже про 6 поранених, серед яких 4-річна дитина

Окупанти скинули авіабомбу на Олексієво-Дружківку на Донеччині – поранено 6 осіб, серед яких 4-річна дитина. Про це повідомив відділ інформаційної політики Донецької обласної прокуратури 28 травня.

"За даними слідства, 28 травня 2024 року російські війська завдали удару авіабомбою по с. Олексієво-Дружківка Краматорського району. Під приціл окупантів потрапили приватні будинки", - йдеться у повідомленні. 

Внаслідок атаки зазнали поранень 30-річна матір та її син 4 років. Також травмовано 49-річну жінку та 3 чоловіків віком від 34 до 53 років. У постраждалих діагностовано осколкові поранення, перелам ребер, садна й струс головного мозку. Їм оперативно надано медичну допомогу. 

За попередніми даними, ворог обстріляв населений пункт «ОДАБ – 1500» (об’ємно-детонуюча авіаційна бомба).

У селищі пошкоджено десятки домоволодінь, релігійну споруду й 4 автівки. Огляд місця події триває.

"За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України)", - додали у прокуратурі.

 

Статті

Країна
17.10.2024
10:00

Агросектор України: мінна загроза

Ще у 2014 р. Уакраїна увійшла до п'ятірки країн з найбільшою замінованою територією. Сусіди за рейтингом: Сирія, Афганістан, Ємен та М'янма. Після повномасштабного рашистського вторгнення у 2022 р. ми очолюємо цей сумний список.
Світ
16.10.2024
07:41

«Наші війська вже підійшли до Миргорода». Російські ЗМІ про Україну

Ніхто не гарантує, що всі країни єдиним фронтом стануть на захист члена НАТО... Для самого альянсу немає жодної причини включати в себе Україну. Він і так користується нею як своїм плацдармом, не несучи при цьому жодної відповідальності.
Країна
15.10.2024
10:54

Друга річниця "повернення Донбасу додому": фестиваль міфів

Сама ідея апелювати до історії, говорячи про належність території до державних утворень, межі яких постійно змінювалися, – у сучасному світі виглядає дивно.
Всі статті