Російська армія готує нові підрозділи до атак у Вовчанську на Харківському напрямку

Російські окупанти продовжують наступальні дії на Харківському напрямку й готують нові підрозділи до атак у Вовчанську. Про це повідомляє оперативно-тактичне угруповання (ОТУ) "Харків" у Телеграм 13 липня.

"Ворог намагається провести перегрупування своїх підрозділів в напрямку Липців та у Вовчанську, а також здійснює підготовку підрозділів 153 МСП 47 МСД та 138 ОМСБр 6А до атак у Вовчанську", - сказано в повідомленні.

Уточнюється, що на Харківському напрямку ворог продовжував наступальні дії. Відбулося 13 бойових зіткнень в районах населених пунктів Глибоке, Стариця, Липці та Вовчанськ. З початку поточної доби підрозділи Сил оборони відбили тут 5 ворожих атак. 

"Ворог наніс в напрямку позицій наших військ 19 авіаційних ударів (43 КАБ) в районах населених пунктів Липці, Вовчанськ, Малі Проходи, Стариця, Куп’янськ та Глибоке. Також ворог завдав 28 ударів дронами-камікадзе та здійснив 487 обстрілів", пише також ОТУ "Харків". 

Втрати ворога (безповоротні та санітарні) на цьому напрямку склали 112 осіб. Також ворог втратив знищеними та пошкодженими 2 танки, ББМ, 9 артсистем, 7 автомобілів, засіб ППО, 3 одиниці спеціальної техніки, 40 БПЛА. Знищено 77 укриттів особового складу ворога та 3 стартові позиції БПЛА.

Раніше повідомлялось, що окупанти намагаються нарощувати темпи наступу на Харківському напрямку.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті