У ЗСУ повідомили, що окупанти намагаються нарощувати темпи наступу на Харківському напрямку

На Харківському напрямку російські окупанти намагаються нарощувати темпи наступальних дій, а також здійснили перекидання підрозділів із Куп'янського напрямку. Про це заявив 3 липня в ефірі телемарафону представник відділу комунікацій оперативно-тактичного угруповання військ "Харків" полковник Віталій Саранцев.

"На нашому напрямку ворог намагається нарощувати темпи наступальних дій. Намагається вклинюватися в оборону наших військ або відновити втрачене становище", - сказав він.

Саранцев зазначив, що від початку поточної доби було відбито 6 атак ворога поблизу Вовчанська і Липців.

"Ставлячи за мету прорив нашої оборони, противник укотре провів заміну ударних частин, штурмові загони яких повністю втратили боєздатність. І продовжують штурмувати Сили оборони", - розповіли в ЗСУ.

Саранцев зазначив, що росіяни змушені вводити резерви або здійснювати переміщення військ з інших напрямків. Речник нагадав, що противник перемістив до Вовчанська три штурмові групи зі складу 138 окремої мотострілецької бригади 6-ї загальновійськової армії збройних сил РФ.

"А в район н.п. Глибоке противник здійснив перекидання груп зі складу першого мотострілецького батальйону. Ці підрозділи були перекинуті з іншого напрямку - зокрема, з Куп'янського", - повідомив Саранцев, додавши, що у російських військових низька мотивація.

Нагадаємо, раніше у РНБО заявили, що ЗСУ поступово витісняють окупантів із Вовчанська. 

Статті

Країна
05.07.2024
12:15

"Муніципальна няня" тепер і для ВПО: особливості програми

Тепер у всіх тих батьків, які переїхали з постраждалих громад і самі виховують дітей, без підтримки рідних і близьких, є можливість отримати гроші від держави на фінансування послуг няні
Країна
04.07.2024
10:23

Земельна реформа, рейдери, війна і не тільки… Про що не мовчать фермери прифронтової Дніпропетровщини

Що насторожує в цій реформі? Під час війни можливість концентрувати в одних руках до 10 тис гектарів землі – погана історія. Уявіть, що аграрій скупить ці 10 тисяч в одній громаді. Це породжує монополію, монополія –  корупцію.
Країна
03.07.2024
13:57

Економіка: зростання всупереч війні

Українська економіка збереже позитивну динаміку цього року всупереч усім викликам повномасштабної війни. Такого обнадійливого висновку дійшли експерти Світового банку (СБ), аналізуючи підсумки перших 5 місяців.
Всі статті