Росармія активізувалася на Гуляйпільському напрямку - спікер «Таврії»

Ворог активізувався біля Гуляйполя на Запорізькому напрямку, - повідомив речник оперативного угруповання військ «Таврія» Дмитро Ліховий в ефірі телемарафону, коментуючи оперативну ситуацію в операційній зоні угруповання військ «Таврія», - пише УНІАН.

«Якщо говорити про оперативну зону оперативного угруповання військ «Таврія», то в нас порівняно з іншими ділянками фронту не багато бойових зіткнень - за минулу добу 6. Але є суттєва зміна. Після тривалої паузи в нас відбулися бойові зіткнення з росіянами на Гуляйпільському напрямку», - прокоментував речник.

Він зазначив, що противник вдавався до двох штурмових спроб і з різних напрямків, зокрема із села Решитилівське наступав у бік Гуляйполя.

«Про це говорили в деяких анонсах, що це може бути такий великий наступ із формуванням наступального угруповання. Але за даними нашої розвідки, це продовження тактики невеликих штурмових дій, тому що загальна кількість російського угруповання в Запорізькій області за кількістю змін не зазнала», - додав військовий.

Водночас, за його словами, росіяни «набралися зухвалості» і вчора намагалися штурмувати із застосуванням двох танків та ще одного баггі, слали загалом близько одного відділення.

«При цьому один із цих танків був уражений і знищений. Росіяни відступили. Успіху на Гуляйпільському напрямку не мали», - повідомив Ліховий.

За словами спікера, сьогодні вранці наші захисники, продовжуючи полювання на російські танки на Гуляйпільському напрямку, вразили один і пошкодили ще два танки.

«Але три танки за дві неповні доби на Гуляйпільському напрямку - це суттєвий показник, і він привертає увагу до того, що саме цей, Гуляйпільський напрямок, - він дещо все ж таки активізувався», - зазначив Лиховій.

Щодо Оріхівського напрямку, який ближче до Запоріжжя, речник військ «Таврія» зазначив, що це наразі основна гаряча точка в оперативній зоні. Там учора відбулося 3 бойових зіткнення, противник намагався наступати на Роботинському виступі, на Малу Токмачку, Роботине та Новоандріївку. Сьогодні вранці там відбулося ще 3 бойових зіткнення, противник намагався наступати на Малу Токмачку.

«Якщо говорити про результативність нашої роботи по операційній зоні, то за вчорашню добу ми скоротили російську армію на 114 осіб - 47 убитих і 67 поранених. Техніки теж вразили чимало. Зокрема відзначу успішне ураження району російської техніки поблизу Токмака. Там було уражено дві самохідні 122-міліметрові артилерійські установки «Гвоздика», одну БМП-3 та п'ять автомобілів», - додав він.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті