Родини загиблих прикордонників Луганського загону отримали державні нагороди, призначені полеглим бійцям

Родини військових 3 прикордонного загону імені героя України полковника Євгенія Пікуса (Луганського прикордонного загону) отримали державні нагороди від голови Держприкордонслужби Сергія Дейнека 19 жовтня. Про це повідомили Державна прикордонна служба України (ДПСУ) та начальник Луганської ОВА Артем Лисогор у Телеграм 19 жовтня.

"Голова Держприкордонслужби генерал-лейтенант Сергій Дейнеко разом з очільником Луганської ОВА Артемом Лисогором зустрілися з родинами загиблих військовослужбовців Луганського загону. Зустріч відбулася напередодні річниці створення прикордонного підрозділу, якому виповниться 32 роки", - сказано в повідомленні.

Під час заходу Дейнеко зауважив, що за останні 10 років загін пройшов важкі випробування, найбільші втрати понесені саме Луганським загоном.

Як йдеться в повідомленні ДПСУ, Дейнеко вручив сім’ям загиблих захисників державні нагороди. Знаки пошани "Захисник Луганщини" рідним прикордонників вручив очільник Луганської ОВА. Начальник загону полковник Сергій Лозінський вручив сім’ям захисників ордени "Хрест Героя" та нагрудні знаки 3 прикордонного загону імені героя України полковника Євгенія Пікуса.

Лисогор уточнив, що 298 луганських прикордонників "...заплатили найвищу ціну – віддали власні життя заради мирного майбутнього для наших дітей". 

"В пам’ять про їх подвиг "Алея захисників Луганщини" у Дніпрі символічно поповнилася ще десятком пишних кримських сосон. Висадили їх разом з родинами полеглих військовослужбовців. Разом з маленькими донечками загиблого прикордонника Артема Гуртового погасили марку, присвячену підрозділу", - зазначив також Лисогор.

Раніше повідомлялось, що полеглого прикордонника зі Старобільського району Артема Гуртового перепоховали в Івано-Франківську.

Раніше також повідомлялось, що з російського полону повернулись луганські прикордонники, які вважалися зниклими безвісти майже 2 роки.

Статті

Луганськ
19.10.2024
12:35

Сука-любов. Луганський щоденник

Таких подружок-розлученок, як вона – у кожній гарячій точці. Дешевше, ніж платити повіям. Винайняв квартиру, наобіцяв всякого, подарував щось, зробив широкий жест. Жінка далі вигадає сама. Їй потрібні легенди, віра у щось, а йому випити і секс.
Донецьк
18.10.2024
11:40

Можливості, які втрачені через війну. Як у Донецькій області відбувається земельна реформа

Попри наближення лінії фронту місцеві аграрії зібрали врожай та, навіть, посіяли озимі на тих ділянках, де це було можливо і в значно меншій кількості. Проте ворог неминуче просувається, захоплюючі все більше території області. Рано чи пізно треба...
Країна
17.10.2024
10:00

Агросектор України: мінна загроза

Ще у 2014 р. Уакраїна увійшла до п'ятірки країн з найбільшою замінованою територією. Сусіди за рейтингом: Сирія, Афганістан, Ємен та М'янма. Після повномасштабного рашистського вторгнення у 2022 р. ми очолюємо цей сумний список.
Всі статті