Родичі радянських поетів Самойлова і Долматовського виступили проти використання їхніх пісень у російській пропаганді війни

Родичі радянських поетів Давида Самойлова та Євгена Долматовського виступили проти використання їхніх пісень у російській пропаганді війни. Про це з обуренням написав одіозний російський пропагандист Антон Красовський.

За його словами, онуки авторів текстів військових пісень часів Другої світової війни відмовляють у праві використання пісень своїх дідів у музичному проєкті до 9 травня. Вони пояснюють свою відмову тим, що сучасна Росія веде агресивну, загарбницьку війну.

Йдеться про пісні на вірші Давида Самойлова "Коли ми були на війні" і пісню на вірші Євгена Долматовського "Дорога на Берлін".

Ці пісні "не можуть належати зрадникам, які втекли з Росії!", - обурюється Красовський.

"Прошу колег із Думи і Ради Федерації якось подумати над тим, щоб корпус військових пісень перевести в бібліотеку національного надбання, - пропонує він грубо порушити авторське право родичів радянських поетів, які посміли відкрито висловити свою антивоєнну позицію.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті