РФ змінила тактику запуску ударних безпілотників: тепер їх намагаються спрямовувати через житлові квартали - Гуменюк

Російська армія змінила тактику запуску ударних безпілотників: тепер їх намагаються спрямовувати через житлові квартали. Про це 27 грудня повідомила начальниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталя Гуменюк, - пише Суспільне.

"Ми фіксуємо таку зміну тактики ворога: вони дійсно намагаються прокладати складні траєкторії руху дронів, аби виснажувати систему протиповітряної оборони, ускладнювати нашу роботу, зокрема, і завдавати максимальної шкоди. Протягом цієї атаки нічної майже всі одесити фіксували прямування дронів просто серед житлових кварталів. Там, де в принципі не може бути розміщено стаціонарних систем ППО", — пояснила очільниця пресцентру.

Також вона додала, що не виключено, що російська армія під час атаки намагалася вишукувати системи ППО, тому обирала такі складні маршрути.

Наталя Гуменюк зазначила, що уламки збитого дрона часто продовжують палати та під час падіння можуть спровокувати пожежу. Також вони можуть завдавати суттєвих руйнувань, бо військові не завжди збивають у повітрі бойову частину.

Як повідомлялося, сили ППО вночі 27 грудня збили над Одещиною 12 російських безпілотників. Уламки БпЛА впали на одну з незаселених новобудов. Також збитий в повітрі дрон впав на дачні будинки в передмісті, там сталась пожежа.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті