РФ за добу завдала два ракетних і 79 авіаударів по Україні та обстріляла понад 130 населених пунктів

Російські окупанти завдали за минулу добу два ракетних і 79 авіаційних ударів по території України. Про це повідомляє у вечірньому зведенні Генштаб ЗСУ 29 лютого. 

Як повідомляється, також противник здійснив 90 обстрілів позицій українських військ та українських населених пунктів із реактивних систем залпового вогню. 

"Унаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали багатоповерхові та приватні будинки, а також інші об'єкти інфраструктури", - наголошують у Генштабі.

Як повідомляють у зведенні, окупанти минулої доби завдали авіаційних ударів неподалік населених пунктів Бологівка і Митрофанівка Харківської області, Надія Луганської області, Віролюбівка, Миколаївка, Олександропіль, Новоолександрівка, Очеретине, Новобахмутівка, Соловйове, Семенівка, Костянтинівка, Водяне, Урожайне і Старомайорське Донецької області, Левадне, Мала Токмачка, Роботине, Новоданилівка і Юрківка Запорізької області.

Артилерійських і мінометних обстрілів з боку російських окупантів за добу зазнали понад 130 населених пунктів у Чернігівській, Сумській, Харківській, Луганській, Донецькій, Запорізькій та Херсонській областях. Під обстріл потрапили, зокрема, міста Середина-Буда, Дружба та Ворожба Сумської області, Часів Яр Донецької області, Гуляйполе Запорізької області, Херсон та Берислав Херсонської області.

Нагадаємо, ЗСУ відбили за добу 28 лютого на Авдіївському та Новопавлівському напрямках по 22 ворожі атаки. 

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті