РФ "виборами" на окупованих територіях сподівається легітимізувати вторгнення – британська розвідка

Російська влада "президентськими виборами" на окупованих територіях України сподівається легітимізувати вторгнення. Про це повідомляє Міністерство оборони Великобританії у Twitter.

"11 грудня 2023 року Центральна виборча комісія Росії оголосила, що голосування на президентських виборах у березні 2024 року пошириться на Донецьку, Луганську, Херсонську та Запорізьку області України. Це сталося після того, як вони були включені до регіональних виборів у Росії у вересні 2023 року. Як і у випадку з регіональними виборами, майже напевно голосування на президентських виборах у підконтрольних Росії регіонах не буде ані вільним, ані чесним", - йдеться в повідомденні.

Розвідка констатує, що російська окупаційна влада майже напевно розглядає досягнення "правильних" результатів у цих регіонах як пріоритет, оскільки хоче надати відчуття легітимності вторгненню РФ.

"Російська адміністрація майже напевно використовуватиме методи, включаючи суттєві фальсифікації виборів і залякування виборців, щоб забезпечити перемогу російського президента Володимира Путіна в регіонах зі значною перевагою", - додають у Міноборони Британії.

Як повідомлялося раніше, ЦВК росії призначила "вибори" президента на окупованих територіях України.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті