РФ підтвердила удари по шведському заводу у Луцьку

Посольство росії у Швеції цинічно підтвердило удар по заводу шведської компанії SKF у ніч 15 серпня, заявивши, що він нібито є легітимною військовою ціллю. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву російського посольства.

Представництво Москви нагадало пропагандистську заяву міністерства оборони РФ про ураження "ключових підприємств військової промисловості київського режиму".

"Не вловлюєте зв'язку? Тоді пояснимо: цей завод у Луцьку - частина українського ВПК, він виробляв підшипники для "Укроборонпрому". У шведській пресі про цей факт, природно, ні слова", - стверджується в коментарі.

Після цього посольство РФ скочується в прямі погрози, обіцяючи, що "дістанеться не тільки поставленій шведській техніці, а й підприємствам військово-промислового комплексу, які працюють на них". Проте жодних доказів співпраці шведського заводу з "Укроборонпромом" російські терористи, звісно ж, не надали.

Як повідомлялося, жертвами російського обстрілу Луцька стали троє працівників шведського заводу SKF. 

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті