РФ перекидає "невеликі сили" в Курську область - Пентагон

США зафіксували передислокацію певної частини російських сил на територію Курської області, де два тижні триває наступ українських Збройних Сил. Про це на брифінгу заявив речник Пентагону бригадний генерал Патрик Райдер, повідомляє "Європейська правда".

За словами Райдера, у США "справді спостерігають ознаки того, що росіяни передислоковують невеликі сили в Курську область для реагування" на наступ ЗСУ.

Він підкреслив, що від початку операції на Курщині Росія постала перед труднощами.

"Якщо говорити загалом, то Росія досі докладає зусиль для реагування (на наступ. – Ред.), і можна спостерігати просування українських сил", – додав речник Пентагону.

Райдер відмовився уточнювати, чи йдеться про передислокацію російських сил із України або із інших регіонів Росії.

Як повідомлялося, у ЗС РФ створено угруповання військ «Бєлгород», «Курськ» і «Брянськ». 

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті