РФ завдала по Україні 14 ракетних і понад 15 авіаударів. ЗСУ відбили 8 ворожих атак – Генштаб

Протягом неділі, 4 вересня, окупанти завдали по Україні 14 ракетних та понад 15 авіаційних ударів. Також ЗСУ відбили спроби наступу в районі 8 населених пунктів. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ в щоденному зведенні станом на 18.00.

Зазначається, ракетні та авіаудари були здійснені по військових та цивільних об’єктах. Зокрема, постраждала цивільна інфраструктура в районах населених пунктів Харків, Миколаїв, Вознесенськ, Очаків, Сухий Ставок.

Тим часом, підрозділам ЗСУ вдалося успішно відбити атаки ворога в районах населених пунктів Краснопілля, Бахмутське, Бахмут, Майорськ, Зайцеве, Кодема, Соледар та Первомайське.

Авіаційне угруповання противника веде бойові дії з метою підтримки дій наземних угруповань, найінтенсивніше – на Південнобузькому та Донецькому напрямках.

Росіяни зосереджуються на встановленні повного контролю над територією Донецької області, утриманні захоплених районів Херсонської, Харківської, Запорізької та Миколаївської областей. Намагаються покращити логістичне забезпечення своїх військ.

Окупанти з високою інтенсивністю ведуть повітряну розвідку безпілотниками, шукають слабких місць в українській обороні, намагаються покращити тактичне положення.

При цьому зберігатися загроза масованих авіаційних та ракетних ударів по об’єктах військової та критичної інфраструктури на всій території України.

У готовності до застосування ракетного озброєння в акваторії Чорного моря перебувають носії крилатих ракет "Калібр".

Авіаційне угруповання ворога веде бойові дії з метою підтримки дій наземних угруповань, найінтенсивніше - на Південнобузькому та Донецькому напрямках.

При цьому, проблемним для росіян залишається питання поповнення своїх втрат у живій силі. Так, у виправній колонії №124 Донецька, представники приватної військової кампанії "Вагнер" намагаються вербувати засуджених до складу свого підрозділу.

На Волинському та Поліському напрямках суттєвих змін немає. Зберігається загроза завдання ракетних та авіаційних ударів з повітряного простору та Білорусі.

На інших напрямках окупанти здійснили обстріли військової та цивільної інфраструктури із застосуванням танків, бойових машин, мінометів, ствольної та реактивної артилерії, а саме:

на Сіверському напрямку - 12 населених пунктів Чернігівської та Сумської областей, також застосував безпілотники. Посилення інтенсивності обстрілів вздовж державного кордону пояснюють нещодавньою ротацією артилерійських підрозділів загарбників на зазначеному напрямку. Крім того, не виключається застосування противником диверсійно-розвідувальних груп в прикордонних районах України;

на Харківському напрямку росіяни обстріляли райони населених пунктів Одноробівка, Соснівка, Уди, Руські Тишки, Петрівка, Руська Лозова, Великі Проходи, Старий Салтів, Петрівка, Норцівка, Гусарівка, Чепіль, Покровське. Наніс авіаційні удари в районах населених пунктів Перемога та Гусарівка. Крім того, застосуваи безпілотники в районах населених пунктів Питомник, Руська Лозова, Слатине, Іванівка, Балаклія, Савинці та Руські Тишки;

на Слов’янському напрямку від ворожих обстрілів постраждали населені пункти Богородичне, Долина, Краснопілля, Нова Дмитрівка, Дмитрівка, Мазанівка, Сулигівка, Карнаухівка. Нанесений авіаційний удар по Богородичному;

на Краматорському напрямку окупанти обстрілювали райони населених пунктів Слов’янськ, Сіверськ, Райгородок, Донецьке, Григорівка, Івано-Дар’ївка, Званівка, Спірне, Веселе, Переїзне. Завдали авіаційних ударів в районах населених пунктів Богородичне та Верхньокам’янське;

на Бахмутському напрямку ворог обстрілював райони населених пунктів Зайцеве, Бахмутське, Соледар, Бахмут, Яковлівка, Білогорівка, Виїмка та Роздолівка;

на Авдіївському напрямку постраждали Новокалинове, Бердичі, Водяне, Первомайське, Красногорівка, Авдіївка, Орлівка;

на Новопавлівському напрямку атак зазнали Мар’їнка, Парасковіївка, Микільське, Вугледар, Солодке, Шевченко, Велика Новосілка, Богоявленка, Павлівка, Новодонецьке, Новомайорське, Нескучне, Времівка. Також був завданий авіаційний удар у районі Новомихайлівки;

на Запорізькому напрямку противник обстрілював райони населених пунктів Зарічне, Щербаки, Новоданилівка, Білогір’я, Гуляйпільське, Гуляйполе, Дорожнянка, Червоне, Полтавка, Ольгівське, Новопіль, Новосілка, Бурлацьке, Времівка. Також наніс авіаційні удари в районах Білогір’я, Полтавки та Времівки;

на Південнобузькому напрямку загарбники продовжує вести оборонні дії, обстріляли практично всі населені пункти вздовж лінії зіткнення. Крім того завдали авіаційні удари в районах населених пунктів Любомирівка, Безіменне, Костромка, Білогірка, Велике Артакове. Для коригування вогню артилерії активно застосував безпілотники.

Українські захисники утримують займані позиції та не допускають просування ворога по території нашої держави.

ЗСУ успішно відбили ворожі атаки в районах населених пунктів Краснопілля, Бахмутське, Бахмут, Майорськ, Зайцеве, Кодема, Соледар та Первомайське.

Ракетні війська та артилерія наземних угруповань українських військ продовжують виконувати завдання з контрбатарейної боротьби, порушення системи управління та логістичного забезпечення противника. Впродовж 4 вересня було нанесено ураження по пунктах управління, районах зосередження бойової техніки та особового складу.

Протягом доби авіація Сил оборони нанесла 12 ударів, спрямованих на ураження живої сили, бойової та спеціальної техніки, а також військових об’єктів окупантів.

Тим часом, НАТО посилює свою присутність у східній частині Альянсу, розмістивши 8 багатонаціональних бойових груп на території країн-учасниць: Болгарії, Естонії, Угорщині, Латвії, Литві, Польщі, Румунії та у Словаччині. Зазначається, що усі ці групи є бойовими підрозділами. Таким чином НАТО демонструє силу трансатлантичних зв’язків та рішучу готовність.

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті